Кукурудзу можна смачно зварити, а можна запекти в духовці у фользі, в рукаві, разом із вершковим маслом, зі спеціями так, що можна буде їсти одними губами.
Як приготувати смачну кукурудзу в духовці у фользі
Для запікання кукурудзи у фользі, крім самої кукурудзи, знадобляться лимон, вершкове масло, сіль, перець чилі. За смаком можна додати ще й інші спеції, тут можна експериментувати.
- Кладемо кукурудзу на фольгу так, щоб потім її можна було загорнути.
- Вичавлюємо на кукурудзу сік лимона.
- Сіллю натираємо кукурудзу з усіх боків.
- Посипаємо кукурудзу перцем чилі.
- Перш ніж загорнути кукурудзу у фольгу, покладіть шматочок вершкового масла.
- Додайте ще інші спеції на свій смак.
- Запікайте кукурудзу у фользі в духовці 20 хвилин за температури 180 градусів.
Кукурудза в духовці в рукаві: як приготувати
- Кукурудзу чистимо від листя, миємо, розрізаємо на дві частини кожну для зручності.
- Змащуємо вершковим маслом і кладемо до рукава.
- Часник чистимо, нарізаємо пластинками, додаємо до кукурудзи. Зверху посипаємо сіллю.
- В рукав вливаємо кілька ложок води, зав'язуємо щільно з обох боків і кладемо на деко.
- Випікаємо 20-25 хвилин за 200 градусів.
Насолоджуємось кукурудзою запеченою з маслом та часником.
Як запекти кукурудзу на грилі
Варіацій для приготування кукурудзи на грилі багато, головну роль тут відіграють спеції та інгредієнти, якими можна зробити її смачнішою.
- Можна змішати мелену паприку з розтопленим вершковим маслом, змастити цією сумішшю кукурудзу. Викласти качани на решітку гриля та обсмажувати протягом 15 хвилин, періодично перегортаючи. Перед споживанням посолити.
- Можна також змішати в невеликій мисці соєвий соус, соус чилі й часник, пропущений через прес. Качани кукурудзи викласти на гриль і запікати 10-15 хвилин. Потім готовою сумішшю змастити кукурудзу та продовжувати запікати, перевертаючи качани.
Читайте також:
- Як та скільки варити кукурудзу, що додати у воду, щоб вона була м'якою
- Рецепт смачних квашених помідорів, ще й розсолу від похмілля на додаток