Має зв’язки із Ситником і Шабуніним: ЗМІ назвали прізвище чиновника, який фігурує у справі про хабар на $700 тис

Без категорії

Пов’язаний із Ситником і Шабуніним: ЗМІ назвали прізвище чиновника, якому передавали $700 тис

Стали відомі деталі скандального затримання екс-працівника Бюро економічної безпеки на хабарі у $700 тис. Як виявилось, перемовини за «порєшать вопрос» з власниками великої мережі пунктів обміну валют вів директор департаменту безпеки Агенції оборонних закупівель Олександр Багатіков. Він і відправив посередника на отримання хабаря. Про це повідомляють джерела в Офісі Генерального прокурора.

Цікаво, що місяць тому заступником керівника Агенції був призначений Артем Ситник. І саме він сприяв призначенню Багатікова на нову посаду.

Нагадаємо, це той Артем Ситник, екс-голова НАБУ, якого суд визнав корупціонером та вніс до відповідного реєстру. Також ЗМІ з’ясували, що після окупації Криму родина Ситника продала там земельну ділянку. Фактично він не просто не задекларував ці кошти, а ще й визнав Крим російським. Адже угода укладена на російському нотаріальному бланку, за російськими законами. Ще й податки до бюджету рф сплачено. Чистий колаборант?

Також Ситник має тісні відносини Віталієм Шабуніним, котрому допомагав «косити» від військової служби – писав листи нібито «антикорупціонер» перебував у відрядженні в НАЗК. Причому згодом в агентстві відхрестилися від таких них. А ДБР порушило проти Шабуніна кримінальну справу.

До речі, після призначення Ситника до Агенції Шабунін різко став дуже позитивно висловлюватися про діяльність цієї установи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *