“Війна – це мистецтво обману”: Берлінська попередила про ризики переговорів з Росією

Війна

Якщо українське суспільство погодиться на так звані “переговори” з Росією, всіх нас незабаром очікує ще більша війна.

Таку думку висловила керівниця громадської організації “Центр підтримки аеророзвідки” Марія Берлінська в ефірі каналу “Новини.LIVE”.

“Це насправді не переговори, це – обман. Це просто такий трюк, розумієте. Є така книга в Сунь-цзи, “Мистецтво війни”. От там багато присвячено саме тому, що війна – це мистецтво обману. Росія зараз цим активно маніпулює. Якщо ми на це погодимось, за кілька років ми отримаємо ще більшу війну”, – наголосила Берлінська. 

Вона зазначила, що класичний прийом військової науки – це створення у ворога ілюзії, що ти сильніший, а йому потрібна передишка.

У відповідь на запитання, чи має Україна потенціал та ресурси для довготривалої війни з Росією, вона зауважила, що держава-агресор створює ілюзію “замкнутого кола для України”, яка вимушена “воювати до останнього українця”.

“В Росії насправді теж поступово виснажуються ресурси. І вони це розуміють. Вони розуміють, що в них теж є своя певна точка, після якої вони не зможуть забезпечувати таку активну мобілізацію та рекрутинг. Хоча зараз вони стимулюють [набір новобранців – ред.] грошима, виплачують по 11-12 тисяч доларів за підписання контракту”, – зазначила Берлінська.

Вона додала, що російських окупантів, яких відправили воювати в Україну, з іншого боку стимулюють жорсткою дисципліною і безжально карають за будь-яке дезертирство чи невиконання наказу.

“Там немає ніяких судів, там немає ніяких рапортів. Там просто одразу їх обнуляють в посадках і все. Тобто їх розстрілюють”, – пояснила Берлінська.

На думку керівниці “Центру підтримки аеророзвідки”, зараз головне завдання Сил оборони України – зупинити окупаційні війська й не дати можливості Росії просуватись далі.

Нагадаємо, Марія Берлінська озвучила стратегію примушення Росії до миру. За її словами, війна може тривати десятиліттями, тому необхідно максимально переносити її на територію Росії. 

Читайте також:

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *