Куди подівся кіт Гюнтер I і які ще тварини живуть у кабінеті Буданова: показує ТСН (фото, відео)

Ексклюзив ТСН

У кабінеті очільника ГУР МО Кирила Буданова мешкають жаби, кіт Гюнтер другий та канарейка. Керівник української розвідки каже, що тварини – це гарна терапія. 

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

“У кабінеті Буданова темно, тихо і підозріло затишно. Картини – на стінах. Стоси книг – на столах. Статуетки, макет “МРІЇ”, подяки та нагороди. А ще великий тваринний світ”, – зауважує кореспондентка ТСН. 

Петро – відомий на всю країну, як жабеня Буданова. І він бачить світ крізь скло акваріума в кабінеті головного розвідника країни. Петро ховається від чужих очей і камер у мутній воді. Генерал-лейтенант закачує рукав аби дістати улюбленця. Але той тікає. Кирило Буданов зауважує, що попри те, що жабі 17 років, він ще швидко бігає. 

“Він пенсіонер почесний. При середньому віці 5-7 років – це дуже багато”, – каже Кирило Буданов. 

Під час цього журналістка ТСН зауважує, що у помешканні жаби немає моста. Під час розмови очільник ГУР згадує про сумнозвісний міст в Криму та зауважує, що над тим, щоб і його не було, ведеться робота. Він зазначив, що його знищення може статись ще цього року. 

“Шанси є”, – сказав він. 

Раніше Петро мешкав з іншими жабами, яких не стало через старість, але купувати нових друзів Петру – Буданов поки не планує. 

“В нього пам’ять про тих, кого з ним більше немає. І він сповідує сімейні цінності, тому інших йому непотрібно”, – каже Кирило Буданов. 

Але у Буданова Петро не єдиний. Ті хто мовчки носять його секрети, а ще й працюють живими детекторами, мешкають у приймальні. Серед них – кіт Гюнтер.

Це – Гюнтер ІІ. З його попередником трапилася біда – Гюнтер І загинув у ДТП – сталося це при виконанні, просто на території ГУР.  Але це його нащадок прямий. А на території тепер є пам'ятнику коту. 

“Насправді, тут багато живого. Живі квіти – у приймальні. Програма про природу. А ще канарейка Людмила, яку Буданов теж називає своїм детектором”, – каже кореспондентка ТСН. 

“Канарейки максимально реагують на отруйні речовини. Краще, ніж будь-який прилад”, – каже Буданов. 

А тим часом, за Людмилою постійно пильнує Гюнтер, який все ще на руках у кореспондентки ТСН. Кототерапія, пояснює генерал, рятує його відвідувачів. А це – і військові, і політики. 

“Це необхідно. Повірте, до мене дуже часто приходять з важким серцем. З важкими думками. Хтось там взагалі з досить нехорошими речами. Вони сидять накручені. До них підходить кіт, поки вони чекають. І половина проблем у них уходить”, – каже Буданов. 

А поки ТСН готувала цей сюжет, з'явилася інформація, що під час однієї з операцій на Харківщині бійці ГУР розвідники зі зруйнованого обстрілами будинку врятували совенят. Доповіли генералу, дали їм імена – Арей і Магура і знайшли їм новий дім – тепер совенят Буданова можна відвідати у київському зоопарку.

Авторка: Ірина Кондрачук

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Новини за 2 серпня 2024 року | Новини України

Читайте також: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *