Олімпійські ігри-2024 – день 12: розклад і результати виступів українців за 7 серпня

Спорт

У середу, 7 серпня, на Олімпійських іграх-2024 в Парижі відбувається дванадцятий змагальний день. З нашим партнером компанією Favbet стежимо та вболіваємо за українську олімпійську збірну.

Цього дня Україну на Олімпіаді представлятимуть 12 спортсменів, з яких четверо мають шанси здобути нагороди.

Боксер Олександр Хижняк проведе бій за “золото”. Раніше “Полтавський танк” вийшов до фіналу, завдяки чому гарантував собі щонайменше срібну медаль.

У кваліфікації чоловічих стрибків у висоту намагалися пробитися до фіналу одразу три українські легкоатлети: Андрій Проценко, Олег Дорощук та Владислав Лавський. Зумів зробити це лише Дорощук.

Також свої сутички у греко-римській боротьбі провели олімпійський чемпіон Токіо-2020 Жан Беленюк та Парвіз Насібов, який на минулій Олімпіаді завоював “срібло”. Насібов вийшов до фіналу та гарантував собі щонайменше срібну медаль, а Беленюк після поразки у півфіналі проведе поєдинок за “бронзу”.

Крім того, у поєдинку за “бронзу” змагалася борчиня вільного стилю Оксана Лівач, але не зуміла завоювати медаль.

Розповідаємо, хто з українських олімпійців та коли змагатиметься 7 серпня, а також запрошуємо стежити за їхніми результатами в нашій онлайн-трансляції.

Розклад і результати виступів українців у дванадцятий день Олімпіади-2024 (7 серпня)

Легка атлетика. Естафетна ходьба, фінал: Іван Банзерук і Людмила Оляновська фінішували 17-ми з результатом 3:01:50 години.

Веслування на байдарках і каное. Байдарка-одиночка, 500 м, кваліфікація: Марія Повх стала четвертою (1:54.13 хвилини) і не пройшла напряму до півфіналу, у чвертьфіналі фінішувала третьою у своєму заїзді (1:52.09 хвилини) та пройшла до півфіналу, який відбудеться 10 серпня..

Легка атлетика. Стрибки у висоту, кваліфікація: Олег Дорощук вийшов до фіналу (2,24 метра), Владислав Лавський (не зміг підкорити планку 2,20 метра) та Андрій Проценко (не взяв стартову висоту 2,15 метра) вибули.

Боротьба. Греко-римська боротьба, до 67 кг: Парвіз Насібов в 1/8 фіналу переміг серба Мате Немеша (3:2), у чвертьфіналі здолав Амантура Ісмаїлова з Киргизстану (7:6), у півфіналі здолав лідера світового рейтингу азербайджанця Хасрата Джафарова (3:3) та вийшов до фіналу, який відбудеться 8 серпня.

Боротьба. Греко-римська боротьба, до 87 кг: Жан Беленюк в 1/8 фіналу переміг китайця Хайтао Цяня (7:1), у чвертьфіналі здолав представника Казахстану Нурсултана Турсинова (7:3), у півфіналі програв іранцю Алірезі Мохмадіпіані та 8 серпня змагатиметься в поєдинку за “бронзу”.

Веслування на байдарках і каное. Каное-одиночка, 1000 м, кваліфікація: Павло Алтухов не зміг напряму відібратись до півфіналу, фінішувавши 5-м у своєму заїзді з результатом 4:11,32. У чвертьфіналі фінішував третім, відставши на 2,17 секунди від другого місця, та не вийшов до півфіналу.

Стрибки у воду. Стрибки з 3-метрового трампліна, одиночний турнір, кваліфікація: Вікторія Кесарь не подолала кваліфікацію, посівши 27-му позицію з результатом 217,75 бала.

Боротьба. Вільна боротьба, до 50 кг, поєдинок за “бронзу”: Оксана Лівач програла чемпіонці Олімпіади-2020 японці Юї Сусакі та втратила шанс здобути медаль.

23:51. Бокс. До 80 кг, фінал: Олександр Хижняк битиметься за “золото” з казахстанцем Нурбеком Оралбаєм.

Україну на ХХХIII літній Олімпіаді представляють 140 атлетів, які виступають у 23 видах спорту. Ігри в Парижі триватимуть до 11 серпня.

Перед дванадцятим змагальним днем Україна має сім нагород на ОІ-2024: дві золоті, дві срібні та три бронзові. “Синьо-жовті” посідають 18-ту позицію в медальному заліку.

Усі найцікавіші події Олімпіади можна знайти в лінії українського ліцензійного букмекера Favbet.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *