“Ще одна вагома підстава знищити його”: в Ізраїлі заявили про наміри щодо нового ватажка ХАМАСу

за кордоном

Яхья Сінвар став новим лідером терористичного угруповання ХАМАС замість Ісмаїла Ханії. Це стало приводом до намірів Ізраїлю ліквідувати Сінвару.

Про це повідомляє DW з посиланням на допис міністра закордонних справ Ізраїлю Ісраеля Каца.

В МЗС Ізраїлю заявили, що таке призначення керівника ХАМАСу є ще однією “вагомою підставою якнайшвидше знищити його”.

“Призначення архітерориста Яхьї Сінвара новим лідером угруповання ХАМАС на зміну Ісмаїлу Ханії – ще одна вагома підстава якнайшвидше знищити його і стерти цю порочну організацію з лиця Землі”, – написав Кац у своєму мікроблозі на платформі Х.

Хто такий новий ватажок бойовиків

Напередодні терористичне угруповання ХАМАС оголосило своїм новим лідером Яхью Сінвара замість Ісмаїла Ханії, який був ліквідований у столиці Ірану.

Яхью Сінвара вважають “архітектором” нападу на Ізраїль 7 жовтня.

Новий ватажок перебуває у списку найрозшукуваніших лідерів ХАМАСу. Після нападу угруповання на Ізраїль він більше не з'являвся на людях і, ймовірно, переховується в підземних тунелях під Сектором Гази.

61-річний Сінвар став головою політбюро у вівторок, 6 серпня, через тиждень після вбивства в Тегерані його попередника на цій посаді Ісмаїла Ханії.

Нагадаємо, напередодні в Тегерані було вбито голову політбюро ХАМАСу Ісмаїла Ханію. В угрупованні заявили, що їхній лідер загинув внаслідок “віроломного сіоністського нападу на його резиденцію в Тегерані”.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *