Росіяни можуть готувати на Курщині провокацію з хімічною зброєю – Центр протидії дезінформації

Війна

Росія, ймовірно, готує в Курській області провокацію з жертвами серед цивільних.

Про це повідомив Центр протидії дезінформації (ЦПД).

“Пропаганда РФ почала активно продукувати фейки щодо нібито планів Сил оборони України використати заборонене озброєння”, – йдеться у повідомленні.

За словами керівника ЦПД, офіцера Сил оборони України Андрія Коваленка, подібна активність російських пропагандистів може свідчити про те, що російські спецслужби планують вчинити смертельні провокації з метою дискредитації ЗСУ та звинувачення України в порушенні міжнародного законодавства.

“Росіяни можуть готувати провокацію з хімічною зброєю, оскільки повідомлення про начебто використання Україною таких озброєнь вони поширюють саме зараз”, – заявив Андрій Коваленко.

Він підкреслив, що Україна не використовує заборонене озброєння, діє цивілізовано і захищає цивільних мешканців Курської області від російських обстрілів.

“Утім, Росії потрібні жертви з-поміж їхніх цивільних, щоб звинуватити Україну. Тому вони готові вбити власних людей, як це вже робила ФСБ руками ІДІЛ у “Крокус Сіті Холлі”, – зауважив керівник ЦПД.

За інформацією центру, роспропаганда традиційно використовує фейки про нібито “злочини” українських військових, оскільки реальних фактів і доказів насильства не існує. Зокрема, зараз розганяється історія про буцімто розстріляну вагітну жінку аналогічно до байок, які росіяни розповсюджували 2014 року на початку вторгнення до Донецької та Луганської областей.

“Зараз Росія залучає креативні агентства та театральні студії, які фінансуються за закритими статтями міноборони РФ, для виробництва контенту з нібито окупованих Україною територій”, – наголосив Андрій Коваленко.

Нагадаємо, бої в Курській області тривають і зараз точаться на околиці райцентру Коренево. Аналітик Bild з'ясував, до яких сіл у Курській області дійшли ЗСУ.

Читайте також провідні новини дня:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *