Думаємо, як обміняти українців на 102 російських військових, яких взяла в полон СБУ – Малюк

Війна

Бійці Служби безпеки України успішно працюють, щоб максимально поповнити наш обмінний фонд. Спецпризначенці СБУ провели філігранну операцію, внаслідок якої 102 росіян потрапили в полон. Спецслужба в перспективі вже думає про те, яким чином максимально ефективно скористатися цим, щоб повернути наших оборонців додому.

Про це заявив голова СБУ Василь Малюк під час брифінгу.

“Наразі з полоненими росіянами працюють військова контррозвідка та слідчі СБУ, зокрема, щоб задокументувати воєнні злочини, скоєні ними”, – зазначив він.

Малюк повідомив, що після того, як полонені нададуть вичерпні свідчення і з ними будуть проведені всі передбачені законом процедури, Україна зможе вести перемовини щодо їх обміну з РФ.

“Повернення українських оборонців – це надпріоритне завдання, поставлене верховним головнокомандувачем, президентом Володимиром Зеленським. І це вагома частинка нашого функціоналу”, – зазначив голова СБУ.

За словами Малюка, відтепер розширюється переговорна група, яка від імені Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими займалася підготовкою обмінів. Зокрема, до неї входитимуть представники СБУ, МВС, ЗСУ, ГУР, СЗР та омбудсмена.

Нагадаємо, в Курській області спецпризначенці СБУ взяли в полон понад 100 росіян. Це наймасовіше взяття ворога в полон, яке вдалося провести за один раз.

На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: 102 полонених росіян ЗА РАЗ! Оце улов на Курщині!

Читайте провідні новини дня:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *