Рецепт смачного маринаду для помідорів на однолітрову банку для зберігання у квартирі

Консервація і варення

Розповідаємо, як приготувати мариновані помідори, щоб можна було зберігати їх зимою в квартирі.

Інгредієнти:

  • вода – один літр,
  • сіль – 1 столова ложка,
  • цукор – 3 столові ложки,
  • оцет 9% – 30 мл, 
  • часник – до смаку,
  • цибуля та солодкий перець – декілька шматочків,
  • зелень – на смак,
  • помідори – кількість залежить від розміру.

 Один літр маринаду підійде на дві літрові банки помідорів.

Приготування маринованих помідорів:

  • У чисті банки на дно кладемо часник, зелень, цибулю кільцями, шматочки солодкого перцю.
  • Укладаємо щільні, міцні, не перестиглі помідори твердих сортів.
  • Готуємо маринад із сіллю та цукром, заливаємо окропом помідори, кип'ятимо 4 хвилини.
  •  Вливаємо оцет.
  • Закручуємо кришками, банки перевертаємо та накриваємо.

Читайте також:

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *