У Раді є достатньо голосів для заборони УПЦ МП – Потураєв

Події

У Верховній Раді є необхідна кількість голосів для ухвалення Закону “Про захист конституційного ладу у сфері діяльності релігійних організацій”, який забороняє діяльність релігійних організацій, пов'язаних з Росією.

Таке переконання висловив у коментарі “Укрінформу” голова Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв.

“Сьогодні я оцінюю шанси на його підтримку в залі вище, ніж тоді, коли ми змушені були вдатися до акції протесту біля трибуни (23 липня – ред.). Ми вважали, що у нас на той день було 240 голосів, оптимістично – можливо, 250. Зараз я думаю, що з підтримкою президента, і керівника Офісу президента, і президії на чолі з головою Верховної Ради у нас має бути точно більше голосів”, – заявив він.

На думку Потураєва, конституційної більшості на підтримку законопроєкту не набереться через те, що серед колишніх членів ОПЗЖ лише один народний депутат підтримав у першому читанні цей законопроєкт.

“Тому конституційної більшості не набереться, але, думаю, що ми його впевнено проголосуємо”, – зауважив він.

Нардеп нагадав, що на підтримку законопроєкту публічно декілька разів висловлювався президент Володимир Зеленський, керівник ОП Андрій Єрмак заявляв про необхідність якомога швидше ухвалити цей закон.

Останні правки, які вносилися минулої п’ятниці, за словами голови комітету, були спрямовані на юридичне вдосконалення документа.

“Це як коли автівка сходить з конвеєра, її фарбують, а потім ще покривають лаком, щоб вона мала бездоганний вигляд. Ось так і тут. Це фактично останнє дошліфування цього законопроєкту. Суттєво там нічого не змінювали”, – запевнив народний депутат.

Нагадаємо:

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *