Рецепт помідорів “під снігом” з часником на зиму

Консервація і варення

Мариновані помідори “під снігом” з часником – це чудова консервація для зимового столу. Вони маринуються в часникових пластівцях, поєднання червоного та білого кольору має дуже ефектний вигляд, наче помідори і справді в снігу. На кілограм овочів береться щонайменше 100 г часнику, а прянощі додаються або згідно з обраним рецептом, або за смаком.

Інгредієнти:

  • помідори – 3 кг,
  • вода – 3 л,
  • сіль – 3 ст. л.,
  • цукор – 200 г,
  • оцет 9% – 150 мл,
  • часник – 3 головки,
  • перець горошком.

Приготування помідорів “під снігом”:

Найчастіше для маринування помідорів “під снігом” використовують однолітрові банки.

  • Помідори (краще брати сливки) миємо і протикаємо їх зубочисткою біля плодоніжки, щоб вони не тріскали, заповнюємо ними стерилізовані банки.
  • Окропом заливаємо банки та залишаємо на 20 хвилин, щоб помідори прогрілися. Потім воду зливаємо.
  •  Натираємо на дрібній тертці часник. До кожної банку кладемо горошок та одну чайну ложку часнику.
  •  Готуємо маринад – до води додаємо сіль, цукор. Трьох літрів маринаду вистачає на 6-7 однолітрових банок. У кінці додаємо до маринаду оцет.
  • Кип'ячим маринадом заливаємо банки з помідорами, закриваємо стерилізованими кришками.
  • Струшуємо банки, щоб часниковий “сніг” розійшовся по банках, перевертаємо кришками донизу та кутаємо до повного остигання.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *