F-16, які отримала Україна, обладнані найновішою версією РЕБ проти ППО РФ

Зброя

Винищувачі F-16, які союзники передали Україні, отримали спеціальне оновлення систем радіоелектронної протидії. Вони були внесені для ефективної протидії російським системам протиповітряної оборони з урахуванням особливостей їх роботи.

Про це пише Defense Express.

Зазначається, що оновлення проводив 350th Spectrum Warfare Wing – підрозділ американських повітряних сил, який відповідає за розвиток, адаптацію та розробку тактики використання РЕБ, а також проводить оновлення цих систем і загалом керує їхнім розвитком.

“Роботи були здійснені фахівцями 68th Electronic Warfare Squadron, який входить до складу крила. І це було унікальною операцією через декілька факторів“, – зазначено в повідомленні.

По-перше, роботи необхідно було проводити з обладнанням, яке не перебуває на озброєнні повітряних сил США.

Американці працювали разом з європейськими колегами, які успішно протестували всі оновлення.

“Завдяки цьому можна бути впевненими, що українські F-16 дійсно отримали дуже цікаві можливості ефективно давити російські системи, що означає підвищення безпеки та результативності атак по російських ЗРК”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, повітряні сили США отримуватимуть від українських колег інформацію щодо використання цих засобів РЕБ у реальному бою. Це дозволить вносити подальше оновлення в роботу систем водночас не лише для України, а і США та інших членів НАТО.

Зазначимо, Україна нарешті дочекалася літаків F-16. За своє життя цей винищувач побував у безлічі збройних конфліктів: Ліван, Афганістан, Ірак, Югославія.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *