Побиття військового у Смілі: нападнику повідомили про підозру

Події

Чоловіка, який вдарив ветерана у місті Сміла Черкаської області, підозрюють у хуліганстві та вимаганні грошей. Його також оголосили у розшук. Найближчим часом буде надана правова оцінка усім учасникам конфлікту.

Про це повідомили у Національній поліції України.

“Керівника відділу поліції № 2 Черкаського районного управління поліції відсторонено від виконання обов’язків. Під час допиту свідків у межах розслідування кримінального провадження за фактом побиття колишнього військовослужбовця у Смілі на Черкащині слідчі встановили, що зловмисник вимагав від ветерана гроші за номерні знаки транспортного засобу, які він зняв з його автомобіля”, – йдеться у повідомленні поліції.

Там заявили, що відповідно до таких дій надана додаткова кваліфікація події – вимагання (ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає до 12 років ув’язнення. 

“Водночас повідомляємо, що у кримінальному провадженні, розпочатому за хуліганство (стаття 296 Кримінального кодексу України), частина 1 змінена на частину 2, оскільки встановлено, що напад на ветерана відбувся за участі групи осіб. Наразі прокуратурою погоджено повідомлення про підозру за вимагання та групове хуліганство основному фігуранту, підозра у передбачений Кримінальним процесуальним кодексом України спосіб вручена шляхом передачі батькові нападника. Слідчі працюють над отриманням повної інформації для надання юридичної оцінки діям інших учасників конфлікту”, – пояснили у Нацполіції.

Нагадуємо, у Смілі на Черкащині військовослужбовець Анатолій Гончаренко, який перебував на лікуванні після контузії, написав у соцмережах про конфлікт із невідомими особами. Вони створили аварійну ситуацію на дорозі та грубо поводилися з його батьками. Коли “кримінальний авторитет” Вадим Долотенко впізнав у дописі себе, то викликав військового на зустріч, де погрожував йому, побив і змусив записати вибачення.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *