Як підібрати чоловічу стрижку під форму обличчя

Різне

Перш ніж підстригтися чи взагалі змінити стрижку, потрібно зрозуміти, що вам личить. Для цього треба визначити свою форму обличчя, адже від цього багато в чому залежатиме, чи підійде вам стрижка.

Щоб визначитися, до якого типу форми належить ваше обличчя, підійдіть до дзеркала, приберіть усе волосся з обличчя та проведіть по дзеркалу маркером, окреслюючи контури вашого обличчя.

Найпоширенішими формами обличчя є овальна, кругла, трикутна (серцеподібна), квадратна. Для кожної з форм фахівці радять підібрати свою стрижку, яка максимально приховає недоліки та підкреслить переваги.

Чоловічі стрижки для круглої форми обличчя

Власникам круглої форми обличчя підійдуть стрижки та зачіски, які візуально створять ілюзію висоти й наявності кутів, щоб зробити образ більш мужнім. Тому фахівці рекомендують залишати волосся на скронях коротшим, а верх – довшим, таким чином створюючи потрібну пропорційність.

З класичних зачісок підійдуть варіації стрижок андеркат, канадка або британка. Гармонійний вигляд матиме різновид ірокеза, який відверне увагу від щік і зробить обличчя “гострішим”.

Відмовтеся від об’єму на скронях, вони зроблять лице ще круглішим.

Якщо ви носите довге волосся і не готові до короткої стрижки, краще укладати його на один бік, так обличчя не здаватиметься гладким.

Як підібрати чоловічу стрижку для квадратної форми обличчя

Головне завдання стрижки для власників квадратної форми обличчя – загладити кути. З цим добре впораються високі зачіски, короткі стрижки зі скуйовдженим волоссям, гладко зачесане назад волосся, класичні зачіски моди 50х-60х років. Чубчик і коротке волосся на скронях є класичними для квадратної форми обличчя.

Вдалими варіантами стрижок для квадратної форми будуть бокс, френч кроп, стрижки з короткими пасмами, зачіски з боковим проділом.

Гармонійним доповненням до таких стрижок буде темна щетина. Якщо ж у вас світле волосся, від рослинності на обличчі краще відмовитися.

Серцеподібна або трикутна форма обличчя

Власникам трикутної або серцеподібної форми потрібні стрижки, які надають об’єму, щоб збалансувати пропорції обличчя. Вдалими видаються в такому разі складні зачіски та об'ємне укладання на маківці. Вони візуально зроблять обличчя гармонійнішим.

Для такої форми краще коротко стригти волосся на скронях і робити його довшим на верхній частині голови. Така зачіска підкреслить ширину лоба і вилиці, візуально зменшить підборіддя. Волосся довше середнього краще укладати на правий або лівий бік. Усі варіанти стрижок андеркат, канадка або британка пасуватимуть для трикутної форми.

Чоловічі стрижки для овальної форми обличчя

Для такої форми обличчя підійдуть і довгі, і короткі – будь-які стрижки. Для кучерявого волосся краще носити коротку довжину. Представники овальної форми обличчя зазвичай мають яскраво виражені вилиці, і щоб зробити зачіску максимально гармонійною, фахівці рекомендують зробити середню довжину волосся на скронях і невеликий чубчик, який приховає лінію зростання волосся та замаскує низький лоб. Коротку стрижку треба робити без чітко виражених обкантовок у зоні потилиці та скронь.

Можна вибрати варіації стрижок андеркат або британка, канадка, помпадур, зачісок з зачісуванням чубчика назад та укладанням з легкою розпатланістю на маківці, стрижки бокс і напівбокс.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *