На Заході розглядають закінчення війни в Україні — у Bloomberg надали подробиці

Війна

Західні партнери України розглядають закінчення війни шляхом перемовин 2025 року. Але рішення про переговори мають ухвалювати лише в Україні.

Про це пише Bloomberg.

З посиланням на власні джерела у виданні зазначають, що частина партнерів України обговорює, яким шляхом могла б закінчитися війна. І це викликає в деяких західних столицях побоювання, що українські воїни будуть змушені передчасно припинити вогонь.

Bloomberg зазначає, що офіційні особи в країнах Заходу в межах стратегії на 2025 рік почали ретельно розглядати завершення війни між Україною та РФ за допомогою переговорів.

Але водночас західні чиновники дали зрозуміти, що рішення про переговори буде ухвалювати Київ і тиску на президента України Володимира Зеленського щодо цього питання немає.

Видання пише, що через відсутність проривів на полі бою і наближення зими деякі офіційні особи почали вивчати можливість “виходу з глухого кута”.

Журналісти звертають увагу, що переговори про припинення вогню мають вирішити ключову проблему: як зробити Україну невразливою для можливого нового нападу Росії і водночас не втягнути країни Заходу в конфлікт.

Нагадаємо, радник голови Офісу президента Михайло Подоляк напередодні розповів, що українська влада не має плану щодо заморожування конфлікту, припинення вогню або передавання Росії територій.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *