Дмитрука затримали в Лондоні?: нові подробиці скандалу з нардепом

Ексклюзив ТСН

Нардепа-втікача Артема Дмитрука затримали в Лондоні! Тамтешній суд має вирішити, чи повертати Дмитрука до України, а сам він виступив із новими заявами та “наїхав” на Зеленського. Що відомо про суд?

Усі деталі розповіли журналісти в ексклюзиві TSN.ua.

Дмитрука привели на суд у Лондоні

Скандальний нардеп Артем Дмитрук втік з України наприкінці серпня – саме за добу, коли йому мали б підписати підозру в Офісі генерального прокурора через напад на поліцейського та військового. Втім, поки одні думали, коли б це підписати Дмитруку підозру, він вчасно змився з країни – спочатку до Молдови, а звідти подався грітися до сонячної Італії. Нардепа оголосили в розшук, аж тут на вечір 24 вересня з’являється інформація, що правоохоронці затримали Дмитрука аж у Лондоні. Але потім з’ясувалося, що саме суд Лондона розгляне запит України на екстрадицію нардепа-втікача. Але якщо ви встигли порадіти, то зарано. Дмитрука затримали, але відпустили. Нардеп там оскаржуватиме запит на екстрадицію. Згодом він і сам це підтвердив у своєму телеграм-каналі. Спойлер: без кайданків, у костюмі нардеп заявляє на камеру, що це сам Зеленський вимагає повернути його до України.

“Цікавинки” з запитом і підозрою 

Сам нардеп потім люб’язно розповів журналістам, що був змушений втекти з України нібито через його позицію проти суперечливого закону про “спробу закрити Українську православну церкву”. “Індепендент” також пише, що запит про екстрадицію ґрунтується на звинуваченнях у “хуліганстві” у зв’язку з інцидентом, у якому він брав участь 2020 року, коли намагався силою прорватися на політичні збори. Від цього моменту виникають окремі взагалі питання щодо цього запиту, тобто підозру Офіс генерального прокурора оголошує за напад на поліцейського та військового, а в запиті на екстрадицію пише, що його вимагають повернути за хуліганство? Цікаааво. Ну а сам Дмитрук поки продовжує роздавати інтерв’ю і розповів, що уряд Великої Британії забезпечив йому безпеку відтоді, як він втік у серпні, бо його, цитую, “переслідували”:

“Зараз відбувається політичне переслідування проти мене і моєї сім’ї, проти мене самого за мої політичні погляди та мою підтримку УПЦ”.

Чому Дмитрука почали хейтити?

Ну й варто ж нагадати, чого так боявся Дмитрук. Ми вже мовчимо про проросійські наративи, бійки та скандали. Та попри те, що українці вже неодноразово радили йому стулити рота, позафракційний нардеп 19 серпня вкотре у своїх соцмережах розкритикував українських бійців, які беруть участь у Курській спецоперації. Все писав, як любить Кремль: українські військові буцімто знущаються з цивільних у Росії. Втім, свої слова Дмитрук не підкріпив жодним доказом. Звісно, коли “кадировці” громили магазини своїх же людей, а самі люди бігли до бійців ЗСУ по гуманітарку, Дмитрук не показував, а навіщо? Такого в методичці Кремля немає. Миттєво на цей викид нардепа відреагували громадські діячі, блогери, волонтери ну і, звісно, самі військові. Скажімо так, слова добирали не всі, зокрема заступник командира 14-го окремого полку ЗСУ Євген Карась у своєму телеграмі одним із перших відреагував на слова Дмитрука. Ба більше, воїн оголосив про нібито “полювання” на нардепа, який працює на руку РФ.

Що каже сам Дмитрук? 

“Ну й ви ж розумієте, подібних коментарів і від простих українців було море. Не тому, що всі накинулися на бідного нещасного Дмитрука, а тому, що він уже всіх дістав своєю проросійською позицією під час війни, захистом московського патріархату, і його красномовні цитати просто розлітаються у пропагандистських програмах. Отож, коли весь цей хейт навалився на Дмитрука, навіть охоронні фірми відмовилися брати його під крило, і навіть у цьому Дмитрук шукав змову, мовляв, це вказівка зверху, а він і його родина “дійсно в небезпеці”. Ну й під приводом нібито погроз Артем Дмитрук успішно вшивається з країни”, – розповідає журналістка ТСН.ua.

Про те, що він уже перетнув кордон держави, стало відомо 25 серпня, і саме після цього Офіс генпрокурора заявив, що повідомив нардепу про підозру за напад на правоохоронця і військового. 29 серпня нардепа Артема Дмитрука оголосили в розшук.

У Держбюро розслідувань повідомили, що знали про можливість виїзду народного депутата за кордон, але буцімто не мали підстави для його затримання. А те, що історія з поліцейським і військовим сталася не день, не два тому, а вже рік тому, я мовчу. 9 вересня Офіс генпрокурора, згідно з міжнародними договорами про видачу правопорушників, звернувся до низки відповідних країн із запитом про затримання і тимчасовий арешт народного депутата. А сам Дмитрук увесь цей час продовжував активно вести свої соцмережі і 19 вересня зізнався, що втік з України, бо начебто боявся, що його “ліквідують”, і навіть назвав “замовника” та суму, додавши, що закордонним ЗМІ буде що розповісти:

“Есть такой экс-народный депутат Лозовой. Тот, который предлагал 250 тысяч долларов за меня, за мою голову. Если вы думали, что пытки людей в подвалах – это потолок террористической деятельности спецслужб Украины, то нет. Вышел материал, в котором Лозовой признается, что Департамент контрразведки СБУ готовит мою ликвидацию за границей. Лозовой слил все и всех, даже номер сотрудника Департамента контрразведки СБУ, который, собственно, работает “по мне”. Чуть позже расскажу все подробно, занимаемся этой историей с адвокатами и будем передавать информацию в соответствующие органы! Зарубежным СМИ обязательно будет о чем рассказать)”.

Ну і ще багато подібних заяв. Вписалася за Дмитрука і зрадниця-пропагандистка Діана Панченко.

Ну а Дмитрук поки продовжує захищати московський патріархат та виставляє у своїх соцмережах дописи, які дискредитують Україну та українців.

Раніше ми писали, що нардеп Дмитрук у Лондоні оскаржуватиме запит на екстрадицію. Цей запит пов'язали зі звинуваченням у хуліганстві, інцидент датується 2020 роком. Тоді Дмитрук намагався “прорватися на політичні збори”.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *