Хоча те, в яку воду ви кинете м'ясо під час приготування борщу, суттєво не вплине на смакові якості першої страви, проте, якщо все зробити правильно, вона вийде більш наваристою та ситною.
Деякі кулінари навіть і не здогадуються, що температура води, в яку ви кладете м'ясо, може зіграти важливу роль.
Досвідчені кухарі не припиняють нагадувати — щоб борщ був наваристим, не слід кидати м'ясо у воду, що кипить. Якщо ви так зробите, то продукт дуже швидко стане ніби “запечатаним” і всі соки залишаться всередині.
Однак, слід запам'ятати — якщо м'ясо ви пізніше збираєтесь дістати з борщу і споживати як окрему страву, тоді така дія допоможе зробити смак продукту більш соковитим і яскравим.
Натомість якщо м'ясо буде важливою складовою частиною саме борщу, то в киплячій воді воно просто не віддасть свій смак першій страві. Тобто ви отримаєте зовсім не наваристий борщ, а просто “водичку”.
Тому запам'ятайте, що м'ясо до борщу можна заливати лише холодною водою. Тоді у вас не буде сумнівів, що воно віддасть свої соки, а страва вийде смачною, ароматною і надзвичайно апетитною.
Читайте також: