Скільки коштів РНБО пропонує виділити 2025 року на потреби оборони

Події

Президент Володимир Зеленський затвердив рішення Ради національної безпеки та оборони щодо оборонного бюджету на 2025 рік.

Про це йдеться в указі глави держави.

Частина рішення РНБО засекречена. Відповідно до опублікованої інформації, уряд має:

  • Передбачити на наступний рік фінансування сектору безпеки і оборони на рівні не менш ніж 26,3% ВВП. Фінансування потреб сектору безпеки та оборони має становити не менше 2 223 042,4 млн гривень;
  • Забезпечити можливість збільшення у 2025 році витрат на нацбезпеку та оборону з урахуванням військово-політичної обстановки та вимог бюджетного законодавства.
  • Вжити заходів для того, щоб у 2025 році було першочергово профінансовано діяльність суб'єктів сектору безпеки та оборони України з низки напрямків, зокрема розвитку сектору за стандартами НАТО та ЄС, підтримка та збільшення здібностей ЗСУ та захист об'єктів критичної інфраструктури.
  • Вжити заходів для забезпечення своєчасного фінансування на виплату грошового забезпечення військових, осіб рядового та начальницького складу, поліцейських;
  • Забезпечити інформування апарату РНБО щомісяця до 15 числа про стан фінансування сектору безпеки та оборони.

Раніше голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев заявив, що в Україні потрібно підвищувати не лише військовий збір, а й ПДВ.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *