КНДР може застосувати ядерну зброю: експерт попередив про світовий конфлікт

за кордоном

Співпраця Росії з Північною Кореєю свідчить про формування нового військово-політичного блоку. А це ознака майбутнього світового конфлікту.

Таку думку історик, правник, методист Українського інституту розвитку освіти Сергій Берендєєв висловив в ефірі телеканалу “Київ24”.

За словами експерта, військово-промисловий комплекс Росії не може вже впоратися з військовими потребами. І у росіян є проблема з мобілізаційним ресурсом, якщо вони вже використовують північнокорейські війська.

“Формується фактично військово-політичний блок. Поява військово-політичних блоків – це ознака світового майбутнього конфлікту, тому що він формується проти когось. Зрозуміло, це буде подальша основа для протидії країнам НАТО. І якщо західні партнери не отямляться і не почнуть розуміти всю небезпеку, це, безумовно, переросте у глобальний конфлікт”, – застеріг історик.

“Чи використає Росія ядерну зброю? Впевнений, що ні. Чи використає Китай? Ні. Чи може використати Північна Корея? Так”, – зазначив Берендєєв.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що “в коаліції злочинців разом з Путіним” є ще дві країни – Північна Корея та Іран. КНДР передає Москві не лише зброю, а й робітників для російських заводів та особовий склад для армії.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *