Чому пасту потрібно варити в холодній воді: про це мало хто здогадується

Різне

Фудблогерка Франческа Зані каже, що можна закидати пасту до невеликої каструлі з холодною водою, а не чекати на закипання рідини. Тоді ви досягнете текстури al dente за значно коротший час. Ба більше, вам не доведеться виливати в каналізацію багато води, що також є очевидним плюсом.

Закидання пасти в холодну воду для варіння здається нелогічним, але за словами експертів з кулінарії Алтона Брауна і Дж. Кенджі Лопеса-Альта, так ви зможете скоротити час приготування аж на 45%.

Однак варто звернути увагу й на деякі недоліки цього методу. Насамперед тоді вам буде складніше розрахувати час, який потрібен для доведення пасти до стану al dente. Адже період, зазначений на пакованні продукту, зазвичай враховує той факт, що ви кидаєте його в киплячу воду.

Використовуючи метод холодного запускання, вам доведеться стояти поряд з каструлею і чекати на момент закипання, а також періодично перевіряти готовніть страви.

Також такий метод працює не з усіма видами макаронних виробів. Наприклад, Зані радить уникати його, якщо ви готуєте фаршировані продукти, як-от тортеліні чи равіолі. Свіжу пасту до каструлі з холодною водою також додавати не варто. В ній забагато крохмалю, а тому страва вийде клейкою.

А ось сушені макарони без начинки можна сміливо варити, не чекаючи на закипання води в каструлі. Але в такому разі не варто додавати до рідини оливкову олію.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *