Якщо немає вершкового масла: 7 продуктів, які зроблять смак випічки ідеальним

Різне

Вершкове масло робить випічку ніжною, розсипчастою і надає їй більш насиченого смаку. Втім, є декілька інших продуктів, які зроблять смак ваших тістечок і печива таким же ідеальним. Розповідаємо, що можна додати до тіста, якщо закінчилося вершкове масло.

Чим замінити вершкове масло у випічці: 7 продуктів для ідеального смаку

  • Вершковий сир. Для заміни вершкового масла у випічці підійдуть маскарпоне, рікота чи вершковий сир. Попередньо сир треба зцідити, щоб зійшла зайва рідина, якщо є така потреба. З пропорціями все доволі просто, треба замінювати 1:1.
  • Маргарин. Хоча продукт виготовлений переважно з рослинної олії, він має смак вершкового масла, тому стане ідеальним замінником. Однак маргарином не варто зловживати, бо у великих кількостях він може бути шкідливим для здоров’я. Заміну продуктів треба здійснювати у пропорції 1:1.
  • Оливкова та інші рослинні олії. Переважна більшість рослинних олій чудово підходять для заміни вершкового масла у випічці. А печиво чи булочки з оливковою олією матимуть легкий присмак фруктів. Олія жирніша за вершкове масло, тому її треба три чверті замість однієї порції масла.
  • Кокосова олія також стане ідеальним замінником вершкового масла у випічці. Вона надаватиме тістечкам і печиву легкого кокосового присмаку. Її треба класти замість масла у пропорції 1:1.
  • Грецький йогурт і сметана. Така заміна підійде, якщо в рецепті потрібне розтоплене вершкове масло, пропорція також буде 1:1. Проте варто пам’ятати, що може знадобитися трохи більше борошна. Якщо ви заміняєте масло йогуртом, потрібен лише натуральний продукт, без цукру й ароматизаторів.
  • Бананове пюре. Мало хто знає, але банани – ідеальний замінник вершкового масла. До того ж їх потрібно вдвічі менше. Просто розімніть виделкою необхідну кількість стиглого фрукту і додайте до тіста.
  • Яблучне пюре можна додавати замість вершкового масла до кексів, брауні чи печива. Завдяки пюре випічка буде вологою і ніжною. Якщо яблука солодкі, можна зменшити кількість цукру. Пюре потрібно брати вдвічі менше, ніж вершкового масла.

Читайте також:

Додайте до панірувальних сухарів один продукт — котлети вийдуть ще смачнішими і з хрумкою скоринкою

Як правильно смажити цибулю: додайте інгредієнти, які покращать смак овоча в кілька разів

99% людей неправильно їдять апельсини, і ось чому

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *