В Росії назвали умову для застосування ядерної зброї

Політика

Російська державна політика допускає можливість застосування ядерної зброї у разі агресії проти Білорусі як члена Союзної держави.

Про це міністр оборони РФ Андрій Бєлоусов заявив на засіданні колегії російського та білоруського оборонних відомств у Мінську, повідомляють російські засоби масової пропаганди.

Бєлоусов сказав, що державна політика Росії в галузі ядерного стримування “адаптована до нових військово-політичних реалій” і відповідно до неї передбачена можливість застосування ядерної зброї у разі нападу на Білорусь.

“Зміни військово-політичної ситуації зумовили необхідність уточнення основ державної політики Російської Федерації у сфері ядерного стримування. І адаптації її до нових реалій. Зокрема передбачена можливість застосування ядерної зброї у відповідь на агресію проти Білорусі як учасника Союзної держави”, – сказав очільник Міноборони РФ.

До слова, у вересні очільник МЗС Росії Сергій Лавров під час виступу на Генасамблеї ООН пригрозив Заходу, застерігши від “спроб боротися до перемоги із ядерною державою“.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *