Скоро, скоро Різдво вже завітає до наших домівок. А яке Різдво без випічки, без різдвяного кексу! А якщо приготувати його без яєць, масла, без муки? Спробуйте — буде смачно, корисно, і гостей здивуєте.
Інгредієнти:
- Ізюм — 120 г
- Курага — 150 г
- Горіх, волоський або мигдаль — 50 г
- Вівсяне борошно — 200 г
- Яблучне пюре — 200 г
- Кориця — 0,5 ч. л.
- Розпушувач — 2 ч.л.
- Щіпка натертого імбиру
- Дрібка мускатного горіха
Приготування:
- Сухофрукти залити окропом на кілька хвилин. Курагу, горіхи подрібнити.
- З очищених від шкірки та серцевини свіжих яблук блендером зробити пюре.
- Сухофрукти, горіхи, яблучне пюре, спеції змішати у мисці.
- Вівсяне борошно змішати з розпушувачем, додати до фруктово-горіхової маси, перемішати.
- Форму змастити оливковою олією, викласти тісто і розрівняти.
- Випікати за 170 градусів 40-50 хвилин. Смачного.
Читайте також: