Глінтвейн – пряний напій, який дуже популярний взимку. Він зігріє під час прогулянки на вулиці, і створить гарну атмосферу під час перегляду фільму вдома. Аби напій вийшов смачним та ароматним, важливо підібрати відповідне вино та добавки.
Яке вино обрати і які спеції додати, у матеріалі ТСН.ua.
Чи не найкраще для цього ароматного напою підійде сухе або напівсухе вино. Не намагайтеся купити найдорожче – якісне столове буде те, що треба. Врегулювати рівень солодкості можна за допомогою меду чи цукру.
Класичний глінтвейн вариться із червоного вина. Дуже популярним стає напій з білого вина. Втім, аби напій з ним вийшов виразним, треба додати більше підсолоджувачів – ніж до червоного.
А ще глінтвейн можна приготувати з соку. Тоді напій буде безалкогольними, але не менш смачним. Найкраще підійде виноградний, яблучний або журавлиний сік. Також приготувати напій можна з із чаю каркаде. Такий глінтвейн не лише зігріє, а й допоможе розслабитися.
Щодо спецій, то важко уявити цей зимовий напій кориці та гвоздики. Також ароматним його зроблять бадьян, кардамон, мускатний горіх.
Нагадаємо, ми також писали рецепт глінтвейну з яблуком та апельсином. Простий у приготуванні, але надзвичайно смачний та запашний, цей напій стане ідеальним супутником для святкових вечорів із друзями чи спокійних вечорів наодинці.