Найчастіше українці розбивають яйце за допомогою ножа. Однак, кажуть фахівці, так робити не можна. Крім того, не варто розбивати яйце одразу в сковороду, краще зробити це в окрему ємність. Розбираємося чому.
Виявляється, що у використанні ножа для розбивання яйця немає жодної необхідності. Ба більше, через гостре лезо від шкаралупи можуть відколотися мініатюрні шматочки, які ми й не побачимо, але вони з легкістю потраплять до білка сирого яйця.
Крім цього, через ніж до яйця можуть потрапити шкідливі мікроорганізми.
Також не варто розбивати яйце об край посуду, наприклад, сковороди, хоча так роблять дуже часто. Найкращим варіантом є використання будь-якої пласкої поверхні, наприклад, столу.
Одразу класти білок і жовток у посуд, де ви їх готуватимете, не можна. Не виключено, що яйце зіпсоване. Якщо хоча б один зіпсований продукт змішається з якісними, доведеться викидати всі. Спочатку варто переконатися, що яйце свіже, і лише після цього додавати до інших інгредієнтів чи переливати в сковороду.
Читайте також: