Оновлені правила для визначення продуктів зі “здоровими” поживними речовинами, щоб споживачам було легше обирати корисні для здоров’я продукти.
Про це пише Управління з контролю за продуктами харчування та лікарськими засобами США.
Виробники можуть добровільно зазначати користь продуктів на упаковках, якщо вони відповідають оновленим критеріям FDA для “здорових” продуктів.
У FDA зазначили, що маркування “здорових” продуктів допоможе споживачам обирати дієтичні продукти, а виробників спонукатиме адаптувати склад відповідно до нових критеріїв.
Для статусу “здоровий” продукт має містити мінімальну кількість їжі з однієї або більше харчових груп, як-от фрукти, овочі чи нежирні молочні продукти.
Продукти зі статусом “здоровий” мають відповідати обмеженням щодо насичених жирів, натрію та доданих цукрів. Наприклад, пластівці повинні містити цільне зерно і відповідати цим обмеженням. До переліку “здорових” тепер входять горіхи, жирна риба, олії, вода, а також деякі види арахісової олії та консервовані фрукти й овочі. Виробники мають три роки, щоб адаптувати свої продукти до нового статусу.
Нагадаємо, раніше ми писали цікаві факти про історію походження овочів.
Читайте також:
- Як не отруїтися під час новорічних свят: корисні поради
- До кінця зими ціни на продукти можуть зрости: що саме здорожчає — експерт
- В Україні ціна на популярний овоч знизилась на 11%: про який йдеться