FDA оновило критерії для “здорових” продуктів: що зміниться

Здоровя

Оновлені правила для визначення продуктів зі “здоровими” поживними речовинами, щоб споживачам було легше обирати корисні для здоров’я продукти.

Про це пише Управління з контролю за продуктами харчування та лікарськими засобами США.

Виробники можуть добровільно зазначати користь продуктів на упаковках, якщо вони відповідають оновленим критеріям FDA для “здорових” продуктів.

У FDA зазначили, що маркування “здорових” продуктів допоможе споживачам обирати дієтичні продукти, а виробників спонукатиме адаптувати склад відповідно до нових критеріїв.

Для статусу “здоровий” продукт має містити мінімальну кількість їжі з однієї або більше харчових груп, як-от фрукти, овочі чи нежирні молочні продукти.

Продукти зі статусом “здоровий” мають відповідати обмеженням щодо насичених жирів, натрію та доданих цукрів. Наприклад, пластівці повинні містити цільне зерно і відповідати цим обмеженням. До переліку “здорових” тепер входять горіхи, жирна риба, олії, вода, а також деякі види арахісової олії та консервовані фрукти й овочі. Виробники мають три роки, щоб адаптувати свої продукти до нового статусу.

Нагадаємо, раніше ми писали цікаві факти про історію походження овочів.

Читайте також:

 
 
 
 
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *