Новорічні свята — це час, коли кожна господиня прагне створити щось особливе для своїх рідних і гостей. Але що робити, якщо бюджет обмежений і часу мало? Пропонуємо вам кілька простих, смачних і економічних рецептів десертів, які не тільки прикрасять ваш стіл, але й приємно здивують усіх присутніх.
1. Домашнє печиво “Сніжинки”
Інгредієнти:
-
Борошно — 300 г;
-
Вершкове масло — 150 г;
-
Цукор — 100 г;
-
Яйце — 1 шт.;
-
Ванілін — 1 ч. л.;
-
Цукрова пудра для прикрашання.
Приготування:
-
У великій мисці змішайте вершкове масло кімнатної температури з цукром, поки маса не стане однорідною і пухкою. Додайте яйце і ванілін, ретельно перемішайте.
-
Просійте борошно і поступово додайте його до масляної суміші, замішуючи м'яке тісто. Загорніть тісто в харчову плівку і покладіть у холодильник на 30 хвилин.
-
Розкачайте тісто завтовшки близько 5 мм, виріжте формочками печиво у вигляді сніжинок або інших зимових символів.
-
Викладіть печиво на деко, застелене пергаментом, і випікайте за температури 180°C близько 12-15 хвилин, поки краї не стануть золотистими.
-
Остудіть і посипте цукровою пудрою для святкового вигляду.
2. Шоколадний рулет “Зимова насолода”
Інгредієнти:
-
Яйця — 4 шт.;
-
Цукор — 150 г;
-
Борошно — 100 г;
-
Какао-порошок — 30 г;
-
Вершковий сир — 200 г;
-
Цукрова пудра — 50 г;
-
Темний шоколад — 100 г
Приготування:
-
Відокремте білки від жовтків. Збийте білки з половиною цукру до міцних піків. Жовтки збийте з рештою цукру до світлої кремової маси.
-
Обережно змішайте білки з жовтками, поступово додаючи просіяне борошно і какао. Вилийте тісто на деко, застелене пергаментом, і рівномірно розподіліть.
-
Випікайте бісквіт у розігрітій до 180°C духовці близько 10 хвилин. Поки бісквіт гарячий, згорніть його разом із пергаментом у рулет і дайте охолонути.
-
Для крему змішайте вершковий сир із цукровою пудрою до однорідної консистенції.
-
Розгорніть охолоджений бісквіт, змастіть кремом і знову згорніть у рулет. Зверху полийте розтопленим шоколадом і дайте застигнути.
3. Мандаринове желе з вершками
Інгредієнти:
-
Мандарини — 6 шт.;
-
Цукор — 50 г;
-
Желатин — 10 г;
-
Вода — 100 мл;
-
Вершки (33%) — 150 мл
Приготування:
-
Очистьте мандарини і вичавіть з них сік, процідіть крізь сито, щоб позбутися м’якоті.
-
Розчиніть желатин у теплій воді, залиште на 10 хвилин, а потім підігрійте, щоб він повністю розчинився.
-
Змішайте мандариновий сік із цукром і розчиненим желатином, розлийте по склянках і поставте в холодильник на 2-3 години до повного застигання.
-
Перед подаванням збийте вершки до м’яких піків і прикрасьте ними желе. За бажанням додайте шматочки мандаринів зверху.
4. “Картопляні” цукерки “Трюфелі”
Інгредієнти:
-
Печиво (на кшталт “Ювілейного”) — 200 г;
-
Какао-порошок — 2 ст. л.;
-
Згущене молоко — 100 мл;
-
Горіхи — 50 г (за бажанням)
Приготування:
-
Подрібніть печиво в крихту за допомогою блендера або качалки.
-
Змішайте крихту з какао і згущеним молоком, замісіть щільну масу.
-
Додайте подрібнені горіхи, якщо використовуєте, і сформуйте кульки.
-
Обкачайте кульки в какао-порошку або кокосовій стружці, поставте в холодильник на годину для стабілізації.
5. Морквяний кекс з горіхами
Інгредієнти:
-
Морква — 2 шт.;
-
Борошно — 200 г;
-
Цукор — 100 г;
-
Яйця — 2 шт.;
-
Олія — 100 мл;
-
Розпушувач — 1 ч. л.;
-
Кориця — 1 ч. л.;
-
Горіхи — 50 г
Приготування:
-
Натріть моркву на дрібній тертці. Горіхи подрібніть ножем.
-
Збийте яйця з цукром до пишної маси, поступово вливайте олію, продовжуючи збивати.
-
Додайте просіяне борошно, розпушувач і корицю, перемішайте. Вмішайте моркву та горіхи.
-
Вилийте тісто у форму, змащену олією, і випікайте за температури 180°C близько 40-45 хвилин. Готовий кекс остудіть і за бажанням прикрасьте цукровою пудрою.
Ці прості рецепти дозволять вам створити святкову атмосферу на новорічному столі. Експериментуйте, додавайте свої улюблені інгредієнти і діліться результатами з близькими. Нехай ваш Новий рік буде смачним і затишним!
Читайте також: