Салат з оселедцем. Перше, що спадає на думку – це традиційна та улюблена багатьма “Шуба”. Але якщо поєднати цю рибу, скажімо, з мандарином? Сміливо. І смачно.
ТСН.ua підготував рецепт салату з незвичним поєднанням продуктів – оселедця і мандаринів.
Інгредієнти для салату:
- 500 г оселедця “Матіас” в олії;
- 4 мандарини;
- 3/4 склянки зеленого винограду без кісточок;
- 1 червона цибулина;
- 1 столова ложка волоських горіхів.
Інгредієнти для соусу:
- 2 столові ложки майонезу;
- 2 столові ложки йогурту;
- 2 чайні ложки гірчиці;
- сіль і перець за смаком.
Приготування:
1. Оселедець наріжте великими кубиками. Частинки мандарина та виноградинки розріжте на половинки.
2. Наріжте цибулю дрібними кубиками. Після цього залийте її окропом на кілька хвилин, потім процідіть.
3. Горіхи обсмажте на сухій сковороді, після цього подрібніть.
4. Для приготування соусу змішайте майонез, йогурт, гірчицю, сіль і перець. Ретельно перемішайте.
5. З'єднайте всі інгредієнти салату. Заправте соусом та перемішайте. Перед подавання присипте салат подрібненими горіхами.