Скільки та як можна зберігати майонез

Різне

Майонез, який ми купуємо в магазині, може зберігатися достатньо довго, порівнюючи зі зробленим вдома. Втім, терміни та умови зберігання можуть бути різними. Тому передусім варто орієнтуватися на інформацію від виробника, зазначену на пакованні.

Як і де краще зберігати майонез, а також який термін придатності цього соусу, читайте в матеріалі ТСН.ua.

Найчастіше виробники радять зберігати майонез за температури від 0°C до 10°C. Втім, іноді соуси у м'якому пакованні мають температурний режим до 18°C. Втім, тоді термін зберігання буде коротшим.

Залежно від складу продукту майонез, який ще не відкривали, зберігається від 30 до 120 діб. Наприклад, термін зберігання класичного “Провансалю” – це 90 діб. Якщо ж тримати майонез у значно теплішій температурі, ніж 10°C, тоді значно скорочується тривалість зберігання.

Зберігати майонез після розкриття паковання варто відповідно до рекомендацій виробника. Що менше у складі консервантів, то швидше зіпсується продукт.

Експерти радять купувати соус у скляній банці з кришкою чи в дойпакетах (вакуумне пакування) з пластмасовою кришечкою – тоді пакування буде щільно закрите. Якщо ж соус у м'якому пакетику, який надрізають у кутику, то не вдасться герметично його закрити. Це значно зменшує термін зберігання продукту.

Нагадаємо, раніше ми писати про топ-10 продуктів, які не варто купувати гуртом, адже завжди вигідні ціни та великі паковання – краще рішення для закупів.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *