Що потрібно кинути у воду під час варіння буряка: фахівці поділилися дуже дивним трюком

Різне

Під час варіння буряка досвідчені кухарі застосовують нестандартний секрет – додають у киплячу воду скоринку чорного хліба.

На перший погляд, це може здатися дивним, але такий метод має цілком практичне пояснення. 

Річ в тому, що за термічної обробки буряк часто виділяє специфічний запах, який поширюється всією кухнею, а іноді й квартирою, навіть якщо ввімкнено витяжку.

Додавання хлібної скоринки дозволяє нейтралізувати цей неприємний аромат, роблячи процес приготування більш комфортним.

Окрім цього, щоб зберегти яскравий колір буряка, варто додати у воду трохи кислоти, наприклад, ½ чайної ложки столового оцту. 

Якщо ж ви не хочете використовувати оцет, його можна замінити 1 чайною ложкою цукру – ефект буде аналогічним.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *