Бельгійські вафлі на молоці: рецепт сніданку від відомо шеф-кухаря

Різне

Бельгійські вафлі на сніданок – це чудова ідея. Вони можуть бути солодкими – з джемом чи збитими вершками, або солоними – з шинкою і сиром або авокадо зі спеціями.

Рецепт бельгійських вафель від шеф-кухаря Євгена Клопотенка – на ТСН.ua.

Інгредієнти

  • 330 пшеничного борошна
  • 2 яйця
  • 3 ч. л. розпушувача
  • 0,3 ч. л. солі
  • 350 мл молока
  • 80 г вершкового масла

Приготування 

1. Візьміть два яйця та відділіть жовтки від білків. Білки збийте міксером з дрібкою солі до пишності. Окремо збийте два жовтки з молоком і розтопленим маслом.

2. У великій мисці змішайте сухі інгредієнти: борошно та розпушувач.

3. Додайте сухі інгредієнти до збитих з молоком жовтків. Потім введіть до тіста збиті білки, перемішуючи масу силіконовою лопаткою.

4. Вафельницю змастіть невеликою кількістю олії. Смажте вафлі приблизно шість хвилин у добре розігрітій вафельниці. Викладайте по 1–1,5 ст. л. тіста для однієї вафлі та розрівнюйте його ложкою в однорідний шар.

Нагадаємо, раніше ми писали рецепт незвичайних гарячих бутербродів за п'ять хвилин.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *