Мариновані печериці по-корейськи стають ще смачнішими завдяки додаванню моркви, спецій, оцту та рафінованої олії. Цей рецепт розрахований на 1 кг грибів, він дозволяє отримати яскраву та ароматну страву, яка стане чудовим доповненням до вашого столу.
Процес приготування:
-
Печериці промийте та за потреби очистьте. Моркву обробіть, очистивши і натерши на тертці. Часник подрібніть, використовуючи чотири зубчики.
-
Доведіть 1 л води до кипіння, потім додайте оцет. Покладіть туди печериці та варіть їх протягом 10 хвилин. Після цього процідіть воду через друшляк.
-
Налийте 100 мл води в каструлю, додайте сіль і цукор (по 1 ч. л). Потім влийте рафіновану олію, оцет (60 мл), покладіть лавровий лист (3 шт.), горошини перцю (5 шт.) і приправу для моркви по-корейськи (1 ст. л). Все добре перемішайте і доведіть маринад до кипіння.
-
Помістіть печериці в каструлю, додайте моркву та часник, а потім залийте все гарячим маринадом. Перемішайте, доведіть до кипіння і варіть ще 5 хвилин, постійно помішуючи. Потім перекладіть печериці в контейнер і залиште маринуватися щонайменше на годину.
Смачного!
Читайте також: