ЗСУ створили серйозну загрозу для ворога на одному з напрямків: військовий розповів деталі

Війна

Українські військові просуваються на Таврійському напрямку. Зокрема, бої тривають в районі Роботиного.

Про це розповів військовослужбовець та голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в етері телеканалу “Еспресо”.

Захисник каже, що для російських окупантів Таврійський напрямок дуже болючий.

“Бої тривають в районі Роботиного. Там є серйозна загроза для ворога в бік Енергодара й Пологів. Тобто, в бік Пологів окупанти можуть втратити вузлову станцію, а в бік Енергодара – електростанцію. Якщо ці напрямки будуть прорвані, тоді ЗСУ вдасться розсунути фланги. Виникне можливість нашого руху на Токмак. Попри все, наступальні дії наших військ не зупинені”, – зауважив Тимочко.

Одна з фаз контрнаступу ЗСУ

За його словами, події на лівобережжі Херсонщини є однією з фаз контрнаступу ЗСУ.

“Таврійський напрямок – це вихід в сторону Криму. Просування наших військ дасть можливість у майбутньому взяти під повний вогневий контроль Кримський міст. Якщо буде обвалено Кримський міст, то буде обвалена логістика ворога. З урахуванням того, що російські кораблі невпевнено почувають себе в Чорному морі, то може постати загроза блокади самого Криму. І ця ситуація змусить окупантів відступати”, – додав Тимочко.

Нагадаємо, ЗСУ продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку. Сили оборони також продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області. Протягом минулої доби відбулося 48 бойових зіткнень.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *