Печиво біскотті — простий рецепт смачної італійської випічки, яка зберігається тижнями

Десерти

Чому печиво біскотті так називається

Назва печива походить від латинського biscoctus, що в перекладі означає “двічі приготований”.  Для того, щоб продукти на основі зерна зберігалися довше, і використовувалася ця техніка — випікання двічі. Ще римські легіонери  харчувалися пайками буцеллатуму — печива, що випікалося двічі. Тісто для біскотті випікають в духовці, а потім охолоджують, нарізають і знову випікають — печиво висушується та стає хрустким.

Інгредієнти для приготування біскотті

  • Борошно — 350 г
  • Вершкове масло — 110 г
  • Яйця — 3 шт
  • Кориця — 0,5 ст. л
  • Розпушувач — 1 ч. л
  • Будь-які горіхи
  • Сухофрукти — родзинки, сушена журавлина, курага
  • Гарбузове або соняшникове насіння

Приготування біскотті:

  • М‘яке вершкове масло, цукор та яйця перетираємо блендером або виделкою.
  • Додаємо борошно, розпушувач та корицю і замішуємо тісто. Замішувати тісто краще руками, тісто повинно бути  доволі тугим.
  • Додаємо горіхи та сухофрукти на свій смак і ретельно вимішуємо тісто.
  • Мокрими руками, бо так зручніше, формуємо ковбаску. З цієї кількості виходить дві. Викладаємо на застелений пергаментним папером деко. 
  • Випікаємо десерт у розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин.
  • Виймаємо з духовки, даємо постояти 5-10 хвилин. Нарізаємо на скибочки завтовшки 1-1,5 см.
  • Викладаємо знову на пергамент і ставимо в духовку на 5 хвилин підсушитися. Виймаємо, перевертаємо і знову ставимо на 5 хвилин в духовку.

Читайте також:

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *