Фахівці стверджують, що побоювання українців зовсім не є безпідставними. Але все ж таки потрібно розібратися у різниці між цими продуктами.
Вершкове масло виробники розділяють за жирністю на три види:
- традиційне — 82%;
- селянське — 72%;
- бутербродне — 60-65%.
Відповідно, що менший відсоток жирності у продукті, то більше в ньому міститься сироватки.
Найкращим і найбільш якісним вважається традиційне вершкове масло, жирність якого становить 82%. В ньому міститься лише 16% сироватки.
Звісно, селянське масло з жирністю 72% не є шкідливим для нашого організму, проте саме його найчастіше підробляють, а тому слід бути дуже уважними. Якщо ви не зовсім впевнені у виробнику, тоді краще брати все ж таки вершкове масло з 82% жирності.
Читайте також: