Щоб картопля в мундирі мала неймовірний смак, треба додавати до каструлі під час варіння деякі продукти.
Налийте до каструлі воду і доведіть її до кипіння. Щойно на поверхні рідини почнуть з'являтися бульбашки, киньте кілька зубків очищенного часнику та стебла кропу (саме стебла — найароматніші).
Лише після цього викладайте до каструлі помиту картоплю. Не забудьте за п'ять хвилин до готовності посолити страву й кинути лавровий лист.
Щойно овочі зваряться, одразу вибирайте їх із води, щоб остудити. Тоді бульби почистяться дуже швидко і просто.
Гарнір з картоплі в мундирі буде набагато апетитнішим, якщо перед подаванням до столу облити його спеціальною заправкою з оливкової олії, подрібненого часнику й нарізаного кропу.
Як зварити картоплю в мундирі в мікрохвильовці
Щоб не мати клопоту на кухні під час приготування цієї страви, можна використати мікрохвильову піч. Правила готування доволі прості:
- Візьміть 4-5 картоплин приблизно однакового розміру. Ретельно промийте і дайте воді стекти.
- Помістіть бульби до поліетиленового пакету, зав'яжіть його і пробийте вістрям ножа кілька отворів.
- Покладіть на термостійку тарілку та поставте до мікрохвильової печі. Встановіть час 13-15 хвилин.
Щойно час мине, вибирайте картоплю — і можете одразу братися до дегустації страви. Таке приготування потребує мінімум часу й зусиль.
Читайте також: