Яка цибуля найсмачніша та найкраща для приготування страв – жовта, біла, червона чи шалот

Різне

Цибулю додають до різноманітних страв, також готують окремо – запікають, варять і смажать. Тому вона є на кухні кожної господині. А який же вид цибулі найкращий для приготування страв? Професійні кухарі говорять, що все залежатиме від того, що ви будете готувати, та від індивідуальних уподобань. Розповідаємо, посилаючись на ресурс radioclub.ua, які переваги кожного виду цибулі і яка є найкориснішою.

Яка цибуля найкраща для приготування страв – біла, жовта, червона чи шалот

  • Жовту цибулю використовують найчастіше, вона є традиційним інгредієнтом для більшості страв. Тому цей вид можна вважати універсальним. Вона має гіркуватий смак і яскраво виражений характерний аромат. Жовта цибуля карамелізується найкраще. Її можна варити, смажити, запікати і навіть робити з неї чипси. До того ж вона найкорисніша з-поміж інших видів, бо містить в собі вдесятеро більше антиоксидантів.  
  • Червона цибуля містить найбільше соку, її гіркуватий присмак з’являється не одразу, а після того, як проковтнути шматочок. Цей вид цибулі найкращий для салатів і соусів, її можна маринувати і подавати як окрему закуску. Також червона цибуля є ідеальною для декорування страв. Під час термічної обробки цибуля втрачає свій насичений колір, тому її краще вживати сирою або маринованою. Вона є вкрай корисним продуктом за умови застудних захворювань, тому її можна їсти, щоб полегшити симптоми хвороби.
  • Біла цибуля має більш м’який смак, ніж жовта, її початкова нота — фруктова, яка змінюється теплим присмаком гостроти. Цей вид цибулі жорсткіший і менш хрумкий. Білу цибулю найкраще використовувати для приготування гамбургерів, різноманітних соусів, цибулевого супу й сальси.  
  • Шалот має тонкий вишуканий смак без гіркоти та їдкості й чудовий аромат. Цей вид цибулі додають як начинку для пиріжків, в маринади й заправки до салатів. Вона прекрасно доповнює перші страви, м’ясо, рибу й різноманітні соуси. Цибулю шалот також подають обсмаженою у вигляді гарніру.

Читайте також:

Видаляють жирний наліт і відлякують комах: які ще корисні властивості апельсинових шкірок

Як подовжити термін придатності свіжих овочів за 2 хвилини: про це майже ніхто не знає

Зробіть ось так – і риба більше не прилипатиме до сковорідки: секрет німецьких господинь

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *