Сьогодні на полицях магазинів цукерки – чи то шоколадні, чи то льодяники – на будь-який смак. Колись асортимент був не такий різноманітний. Тому часто смаколики готували вдома. Чи не найулюбленішими були льодяники – цукрові півники.
Рецептом солодких півників на паличці поділилася кулінарка Юлія Сенич у TikTok.
Інгредієнти:
- 6 столових ложок цукру
- 2 столові ложки води
- 1 столова ложка оцту (9%)
- 1 чайна ложка олії (для змащування форми)
Приготування:
- В сотейнику змішайте цукор, воду та оцет. Поставте на плиту на невеликий вогонь. Постійно помішуйте масу, аж поки вона не стане золотавого кольору. Варити треба приблизно п'ять-сім хвилин.
- Форму для льодяників або силіконовий килимок змастіть олією. Вилийте гарячу карамель до форми, вставте палички та залиште застигати.
- Солодкі льодяники будуть готові за 10–15 хвилин.