99% людей заварюють чай з лимоном неправильно: ця помилка псує смак напою

Різне

Якщо ви любите чаювати, то вам напевно захочеться дізнатися, як правильно готувати чай з лимоном. Оскільки більшість людей робить помилку під час додавання лимона у напій. Розповідаємо, як приготувати чай з лимоном, щоб отримати від напою максимальну користь.

Як правильно заварювати чай із лимоном: покрокова інструкція

  1. Щоб чай вийшов ароматним і смачним, для заварювання треба брати свіжу воду. Її необхідно довести до кипіння, але так, щоб вона не переходила у бурління.
  2. Заваріть чай і дайте настоятися 3-5 хвилин. Цього часу вистачить для того, щоб чайне листя віддало свій смак та аромат. Перетримувати заварку не слід, бо напій буде гірким і несмачним.
  3. Тільки після того, як чай настоїться, треба додавати лимон. Бо висока температура руйнує вітамін С, який міститься в цитрусі. Оптимальна температура – близько 70-80 градусів.  
  4. Лимон має бути свіжим. Можна додавати заморожений, під дією холоду цитрус не втрачає своїх смакових властивостей.
  5. Не треба додавати цукор одразу після лимона. Лимонна кислота може взаємодіяти з цукром, надаючи чаю неприємного смаку. Треба трохи зачекати, щоб чай охолонув, а вже потім додавати цукор за смаком.

Читайте також:

Як швидко позбутися набряку на обличчі: три найкращі та найлегші способи

Які ознаки того, що кішка вас любить і довіряє вам

Де найкраще посадити чорнобривці, щоб захистити город від шкідників і бур'янів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *