- Вимиту та очищену картоплю наріжте кружальцями 2-3 мм.
- Твердий сир натріть на великій тертці (1/4 частину залиште, щоб присипати страву).
- Цибулю наріжте тонкими півкільцями.
- Форму для запікання змастіть вершковим маслом. Викладіть картоплю рівномірним шаром. Зверху посипте цибулею.
- У мисці збийте яйце. Влийте молоко, додайте сир, перець, мускатний горіх та сіль. Добре перемішайте і залийте молочною сумішшю картоплю. Розкладіть шматочки вершкового масла і посипте сиром, що залишився.
- Випікайте в наперед розігрітій духовці до 180 градусів 40-50 хвилин. Страву посипте зеленню.
Порада:
- Молоко використовуйте щонайменше 3,2% жирності.
Читайте також: