Картопля, запечена в молоці: рецепт смачного гарніру

Гарніри
  1. Вимиту та очищену картоплю наріжте кружальцями 2-3 мм.
  2. Твердий сир натріть на великій тертці (1/4 частину залиште, щоб присипати страву).
  3. Цибулю наріжте тонкими півкільцями.
  4. Форму для запікання змастіть вершковим маслом. Викладіть картоплю рівномірним шаром. Зверху посипте цибулею.
  5. У мисці збийте яйце. Влийте молоко, додайте сир, перець, мускатний горіх та сіль. Добре перемішайте і залийте молочною сумішшю картоплю. Розкладіть шматочки вершкового масла і посипте сиром, що залишився.
  6. Випікайте в наперед розігрітій духовці до 180 градусів 40-50 хвилин. Страву посипте зеленню.

Порада:

  • Молоко використовуйте щонайменше 3,2% жирності.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *