Два тижні – в черзі: посол України в Польщі відвідав пункт із заблокованими вантажівками (відео)

Події

Посол України в Польщі Василь Зварич відвідав пункт пропуску Дорогуськ на кордоні з Україною (з українського боку – Ягодин, Волинська обл.), де польські перевізники заблокували рух українських вантажівок.

Про це дипломат повідомив у Facebook.

Чи пропускають через кордон гуманітарну допомогу

Зварич заявив, що бачив, як польска поліція вивозила із загальної черги автомобілі з пальним і супроводжувала на виїзд із Польщі. Польська сторона його запевнила, що гуманітарну допомогу, військову допомогу, пальне пропускають без затримок.

На скільки кілометрів розтягнулася черга

За словами посла, черга перед пунктом пропуску в Дорогуську за останні 4 дні зменшилась орієнтовно на 10 км. За останню добу до України пропущено 198 вантажівок. Але залишається черга завдовжки 10 км.

2 тижні в черзі

“Середня тривалість очікування водіїв на виїзд із Польщі до України – 2 тижні (водії, для яких уже підійшла черга на вʼїзд до України, стояли в черзі 18 днів). На брак харчів і води не скаржаться, але, звісно, дуже хочуть якомога швидше потрапити додому. Погодні умови складні”, – зазначив Зварич.

Він запевнив, що працює разом із причетними міністерствами України, щоб рух на кордоні був якнайшвидше повноцінно відновлений.

“Сподіваюся, що польська влада зможе досягти порозуміння з протестувальниками, і водії – як українські, так і польські – не змушені будуть далі залишатися заручниками цього протесту”, – каже дипломат.

Нагадаємо, 6 листопада польські перевізники почали блокувати рух вантажівок у пунктах пропуску “Краківець-Корчова”, “Ягодин-Дорогуськ” і “Рава-Руська-Гребенне”.

26 листопада, стало відомо, що на кордоні з Польщею є випадки блокування гуманітарної допомоги.

28 листопада міністерка сільського господарства Польщі Анна Гембіцька запропонувала протестувальникам, які блокують кордон з Україною, компроміс.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *