- У каструлі змішайте журавлину, цукор, гілочки розмарину, бадьян, паличку кориці та апельсиновий сік.
- Далі доведіть суміш до кипіння та варіть 10 хвилин, постійно помішуючи. За цей час журавлина розкриється, а соус загусне.
- В останню хвилину приготування обережно спробуйте соус, щоб визначити, чи відповідає він бажаному рівню солодкості. Якщо ні, додайте ще трохи цукру.
- З готового соусу витягніть гілочки розмарину, палички кориці та бодян, зніміть каструлю з вогню і дайте їй повністю охолонути.
- Перед подаванням натріть трохи апельсинової цедри поверх соусу для зовнішнього вигляду.
Загусник додавати не потрібно, оскільки соус загусне сам. Це пояснюється тим, що в журавлині дуже багато пектину. Пектин активується, коли журавлина розкривається. Саме пектин надає варенню та желе густоти.
Читайте також: