Виявляється, рибу треба зберігати в морозилці саме так, тоді вона буде неймовірно смачною

Різне

Зараз, напевно, всі запасаються до новорічних і різдвяних свят. А риба – одна з найголовніших страв українського святкового столу. І її потрібно правильно заморожувати та зберігати, щоб вона була такою ж смачною, як і щойно виловлена. Розповідаємо, на який термін можна заморожувати рибу, як це правильно робити, щоб на свята ласувати смачними рибними стравами.

Як правильно заморожувати рибу

Якщо ви заздалегідь придбали свіжу рибу до свят, її варто правильно заморозити, щоб короп, форель чи будь-яка інша риба залишалися смачними навіть після розморожування.

Перш ніж покласти рибу до морозильної камери, треба почистити її від луски та нутрощів. Потім добре промити холодною водою і висушити паперовим рушником.

Рибу перед зберіганням можна порізати на порційні шматки, але це не обов’язково. Важливо пам’ятати, що рибу можна зберігати в морозильній камері не більше трьох місяців.

Як правильно розморожувати рибу

Щоб правильно розморозити рибу, це треба робити повільно. Можна покласти її в раковину, щоб вона розморожувалася за кімнатної температури.

Не варто користуватися духовкою чи мікрохвильовою піччю для розморожування, оскільки тоді продукт втрачає свої смакові якості. Також варто не забувати, що розморожену рибу треба з’їсти протягом 24 годин.

Чи можна заморожувати смажену або запечену рибу

Так, рибу можна заморозити навіть після приготування – запікання чи смаження. Щоб не зіпсувати її смак, треба дотримуватися простих рекомендацій.

Спершу дочекайтеся, поки риба повністю охолоне, потім розділіть її на порційні шматки. Це необхідно для того, щоб розморозити стільки продукту, скільки ви захочете з’їсти.

Для зберігання в морозильній камері рибу треба запакувати в харчову фольгу чи спеціальний пакет. Продукт має бути запакований щільно. Якщо всередину пакету потрапить повітря, на рибі з’являться кристали льоду. Це може зіпсувати її смак.

Читайте також:

Ідеальне поєднання: які спеції найкраще підходять для риби, м’яса та птиці

Як правильно вибирати мелену каву, щоб напій бадьорив, мав насичений смак і аромат

Які спеції зіпсують будь-який суп: ніколи не додавайте їх до страви

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *