Чи є у України ризики залишитися без військової допомоги від США: Коваленко пояснив

Війна

США – партнер номер один у постачанні озброєння. Але є і європейські країни, які допомагають українським військовим.

Про це в єдиному телемарафоні розповів військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

Як пояснив Коваленко, ризики залишитися без американської допомоги є. Передусім йдеться про американські зразки. Проте допомогу ми отримуємо і з європейських країн.

“Ми говоримо насамперед про американські зразки, це перший момент, бо в нас є постачальники зброї з Європейського Союзу і не тільки… Це позначилося б, безумовно, тому що США є нашим партнером номер один з постачання озброєння. І до того воно не дуже швидко йшло і задовільнялися не всі потреби, а якщо воно припиниться, то, звісно ж, ситуація буде не найкращою”, – зазначив Олександр Коваленко.

За його словами, Україна для США – це такий самий геополітично важливий партнер, як, наприклад, Ізраїль і Тайвань.

“До речі, наш проєкт з пакетами допомоги Україні перебуває в одному проєкті разом з Ізраїлем і Тайванем. Отже, відмовляючи в допомозі Україні – відмовляють у допомозі Ізраїлю та Тайваню. Чи це правильний геополітичний крок? Ні. Це державний інтерес США – допомагати цим країнам. Отже, жодна особа (Трамп чи хтось інший) – вони не підуть проти державних інтересів. Вони можуть маніпулювати, грати, передвиборча лихоманка і все таке інше. Але саме нашкодити державі – це злочин”, – пояснив військово-політичний оглядач.

Нагадаємо, що українські військові отримали від США лише 31 танк M1 Abrams у той час, як на американських складах перебувають понад 6 тисяч таких машин.

Читайте також:

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *