“За майже два роки війни я такого ще не бачив”: мешканець Чернігівщини про обстріли Росією прикордоння

Ексклюзив ТСН

Вчора, 6 грудня, росіяни атакували дроном цивільне авто на Чернігівщині. Як виявилося, це далеко не перша така атака по цивільній автівці у прикордоних районах Чернігівщини за останній час. Ворог усе частіше обирає таку тактику террору, атакуючи цивільний транспорт чернігівчан.

Про це в коментарі для ТСН.ua розповів староста чернігівського села Грем’яч Андрій Ірха, чию автівку вчора знищив російський безпілотник.

“Ми приїхали визначити, де сталося пошкодження електролінії. Стало чутно звук дрона, який летів у напрямку села, різко опустився та менш ніж за 30 секунд пролунав вибух. Ми підбігли і побачили, що горить автівка. Все це сталося десь за 800 метрів до кордону. До цього теж були випадки, коли росіяни атакували автівки. Скільки було випадків – не пам’ятаю. По селу та по околицях росіяни регулярно запускають дрони”, – розповів нам Андрій Ірха.

Своє чергою мешканці прикордонного села Семенівка на Чернігівщині в коментарі для ТСН.ua розповіли, що обстріли їхнього населеного пункту не лише тривають, але інколи стають інтенсивнішими.

“Десь два тижні тому за 15 хвилин я нарахував 11 прильотів ворожих снарядів по різних наших локаціях. Не буду казати, куди саме влучили, але скажу, що були пожежі. Такого за майже два роки війни я у нас не бачив і не чув. Незадовго до цього теж був прильот. Так співпало, що перед цим місцева влада виклала до соцмереж допис про купівлю нового трактора та “бусика”. Туди ж і прилетіло. Після цього наші мешканці повідомили посадовця, який це зробив, що якщо такі дописи в соцмережах тиватимуть, то мешканці прикують автора на ланцюг на тій ділянці, про яку він пише”.

На запитання про те, чи стали обстріли частішими, наш співрозмовник каже так: “Тиждень може бути тихо, а потім обстрілюють цілий день. Але деякі села вздовж кордону тепер зовсім порожні. Крім того, час від часу з’являється інформація про ворожі ДРГ, які полюють на наших військових і прикордонників”.

За офіційними даними українських прикордонників, протягом останньої доби російські війська завдали 2 авіаційних та 19 мінометних ударів по прикордонню Чернігівської області.

Читайте також: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *