Чи можливий новий наступ окупантів: естонська розвідка оцінила сили РФ

Війна

Росія почала перегруповувати свої сили. Це може означати, що найближчими тижнями в Україні можуть початися ще інтенсивніші наступи окупантів.

Про це заявив командувач Центру військової розвідки Естонії Антс Ківісельг, повідомляє ERR.

“Ситуація в Україні стає напруженішою. Загальна інтенсивність боїв знову зросла порівняно з попереднім тижнем приблизно на чверть. Росія намагається повернути собі ініціативу на всіх лініях фронту, але попри це, серйозних змін на лінії фронту не відбулося”, – сказав Ківісельг.

Полковник зазначив, що основний фокус російського наступу, як і раніше, спрямований на район Авдіївки, де йшли найінтенсивніші бої.

Крім того, за даними очільника естонької розвідки, Росія змінила свою наступальну тактику – від прямих атак піхоти вона перейшла до ударів на далекі дистанції, що істотно ускладнило перегрупування українських частин, а також створення і поліпшення оборонних позицій.

РФ може готуватися до нових наступів

“Посилення застосування вогню із закритих позицій можна помітити й на інших ділянках фронту. Росія чинить тиск і на Бахмутському та Мар'їнському напрямках. На північному боці Бахмута і південному напрямку Мар'їнки Російська Федерація також домоглася незначних успіхів”, – сказав Ківісельг.

Очільник військової розвідки Естонії також зазначив, що Росія почала перегрупування своїх збройних сил, а це може означати, що найближчими тижнями в Україні можуть початися інтенсивніші наступи.

Значні втрати в рядах окупантів

Ківісельг додав, що в жорстоких боях, які тривали протягом усього цього тижня, російські частини, за різними оцінками, втратили близько 10 тисяч пораненими і вбитими, що є доволі значною цифрою.

Оборона України, як і раніше, не пробита

Говорячи про становище ЗСУ, полковник Ківісельг заявив, що оборона України, як і раніше, не пробита.

“Збройні сили України, як і раніше, утримують два плацдарми на річці Дніпро, як у населених пунктах Кринки, так і в Поймі. Це своєю чергою змусило Росію перекинути додаткові війська в цьому напрямку”, – сказав він.

На його думку, низька або недостатня згуртованість російських сил завдала їм великої кількості втрат у нових районах бойових дій. Це означає, що частини, з якими вони не тренувалися разом, не знають району бойових дій, потрапляють на мінні поля і, як результат, зазнають втрат.

Нагадаємо, що під час одної повітряної атаки росіяни здатні запускати щонайбільше 100-120 ракет.

Читайте провідні новини дня:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *