Україна отримала від Німеччини новітній безпілотник Luna NG: які його переваги

Події

Українські військові отримали від партнерів новітній німецький безпілотник. Він створений для дії в сучасному агресивному середовищі поля бою.

Про це в ефірі телеканалу “Еспресо” повідомив військовий експерт, директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих.

Як зазначається, наша держава отримала на озброєння  безпілотник західного виробництва – Luna NG.

“Це цікавий зразок, який доповнить широкий спектр БПЛА, що вже використовує Україна. Німецький безпілотник має свої переваги. Він був розроблений і представлений нещодавно. Luna NG має цікаві тактико-технічні характеристики. Він створений для дії в сучасному агресивному середовищі поля бою, і може ефективно діяти на тих напрямках, де противник активно застосовує протидію у вигляді різноманітних систем РЕБ“, – пояснив Валерій Рябих.

Розробка може перебувати у повітрі 12 годин. За цей час дрон захищеними каналами може передавати безліч інформації, яку отримує за допомогою сучасних електронно-оптичних сенсорів.

Маса БПЛА становить десь 40 кг, дальність управління понад 100 км. Дрон Luna NG доповнив спектр БПЛА, які ми отримували раніше від Німеччини”, – додав Рябих.

Нагадаємо, що росіяни намагаються скопіювати українські морські дрони.

Читайте провідні новини дня:

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *