Синоптики попередили про небезпеку: як зміниться погода сьогодні

Події

Сьогодні, 8 грудня, в Україні пройдуть сніг і подекуди дощі. На більшості доріг країни очікується ожеледиця. Оголошено І рівень небезпечності, жовтий.

Про це повідомляє Укргідрометцентр. 

“Пориви вітру сягатимуть до 15-20 метрів за секунду. На дорогах країни, крім західних областей, ожеледиця. В Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Дніпропетровській, Донецькій областях ожеледь. В Одеській та Миколаївській областях налипання мокрого снігу. Погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць”, – сказано в повідомленні.

Прогнозується хмарна погода в більшості регіонів, із снігом у північних, Вінницькій і Харківській областях. У центральних, східних і південних частинах країни очікується сніг, дощ та ожеледь. На заході значних опадів не передбачається. 

Температура повітря вдень коливатиметься в межах -1…6°С. На інших територіях стовпчики термометрів покажуть від 0 до -5°С. На півдні країни очікується тепліша погода, від 0 до +5°С.
У східних і південно-східних областях пориви вітру можуть сягати 15-20 м/с.

На Київщині буде хмарно та сніжно. На дорогах також ожеледиця. У Києві вдень стовпчики термометрів покажуть -1…3°С. Синоптики попереджають про небезпечні метеорологічні явища. У Київській області температура повітря становитиме -1…3°С.

Раніше синоптики повідомили, що перший місяць зими в Украні може виявитися теплішим за норму.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *