“Арсенал” із Зінченком програв “Астон Віллі” та не зумів повернути собі лідерство в АПЛ (відео)

Спорт

“Арсенал” українця Олександра Зінченка зазнав поразки від “Астон Вілли” у виїзному матчі 16-го туру англійської Прем'єр-ліги (АПЛ). Поєдинок на стадіоні “Вілла Парк” у Бірмінгемі завершився з рахунком 1:0.

Перемогу господарям поля приніс шотландський півзахисник Джон Макгінн, який на 7-й хвилині гри розстріляв ворота “гармашів” після прострілу Леона Бейлі.

Загалом “Арсенал” більше володів м'ячем упродовж матчу (61% на 39%) та перевершив “левів” за очікуваними голами (xG) – 1,51 проти 0,49. За весь поєдинок лондонці завдали 11 ударів проти 10 у суперника (у площину воріт – 5:3 на користь “канонірів”).

Наприкінці матчу команда Мікеля Артети могла врятуватися від поразки. На 90-й хвилині Кай Гаверц на дальній стійці заштовхав м'яч у ворота, однак арбітр скасував гол через гру рукою.

Зінченко вийшов на поле у стартовому складі та відіграв майже до фінального свистка. Лише на 90+4-й хвилині українського захисника “гармашів” замінив Рісс Нелсон.

Огляд матчу “Астон Вілла” – “Арсенал”

Після цієї поразки “Арсенал” (36 очок) залишився на другому місці в АПЛ – лондонський клуб відстає від лідера чемпіонату “Ліверпуля” на один бал.

“Астон Вілла” (35 пунктів) йде на третій позиції. Для підопічних Унаї Емері це 15-та поспіль домашня перемога в АПЛ, що є абсолютним рекордом у 149-річній історії клубу. Зазначимо, що минулого туру бірмінгемці перемогли чинного чемпіона “Манчестер Сіті” також з рахунком 1:0.

У наступному турі “Арсенал” 17 грудня на своєму полі зіграє з “Брайтоном”. Цього ж дня “Астон Вілла” на виїзді зустрінеться з “Брентфордом” українського півзахисника Єгора Ярмолюка.

Читайте також:

АПЛ: Забарний допоміг “Борнмуту” рознести “Манчестер Юнайтед”, “Брентфорд” з Ярмолюком програв аутсайдеру (відео)

“Ліверпуль” у більшості здійснив камбек та очолив турнірну таблицю АПЛ (відео)

“Реал” з Луніним несподівано втратив очки та поставив під сумнів своє лідерство в Ла Лізі (відео)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *