У зруйнованому Росією місті встановили бойову ялинку: який вигляд має святкове дерево (фото, відео)

Ексклюзив ТСН

Росіяни ні на мить не припиняють трощити Оріхів на Запоріжжі. В місті й досі залишаються близько тисячі людей. Виживати їм допомагають волонтери, поліцейські та рятувальники. В місті немає світла, води та газу, втім, працюють магазини й пошта, а віднедавна настрій оріхівцям підіймає і прикрашена ялинка, що вціліла від обстрілів.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Кіри Овес.

В Оріхові рятувальники встановили святкову ялинку. Вона тут бойова – стовбур із залишків снаряда від “Урагану”.

“Виявили, що цю конструкцію можливо використовувати в цивільних цілях, тому ми швидко знайшли їй застосування”, – каже начальник 14-ї ДПРЧ Віталій Чорний. 

Оріхів лише за 9 кілометрів від ворога – обстріли тут щодня. Попри це в підвалі й досі працює пошта.

“Кожен день до нас приїжджає машина з Запоріжжя з посилками, з листами, з пенсіями, хто що, пенсіонерів у нас по місту 200 чоловік”, – каже завідувачка поштового відділення Валентина Бундур.

Пані Валентина на роботу добирається із сусідньої Преображенки. Її село наполовину зруйноване.

В Оріхові, розповідають жителі, немає не лише води, а й світла та газу. Звідси 13 000 людей виїхали, залишилося трохи більше тисячі.

В місті працюють кілька магазинів і навіть їдальня. До Запоріжжя ходить маршрутка, а от містом люди пересуваються велосипедами, які бережуться від обстрілів, як можуть. Оріхівці хочуть вірити в новорічні дива і приносять на святкову ялинку свої прикраси.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Новини ТСН 13:00 за 11 грудня 2023 року | Новини України

Нагадаємо, військові розповіли про ситуацію на Запорізькому напрямку.

Читайте також провідні новини дня: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *